Tennis frankfurt

tennis frankfurt

Hier findest du alle Frankfurt am Mainer Tennisplätze und Tennishallen - mit aktuellen Preisen, Ausstattung, Öffnungszeiten und Bewertungen. Einige Plätze. Willkommen im EUROPA TENNIS- & SQUASH PARK 3 Tennis Hallenplätze, 8 Squash-Courts, 5 Tennis Freiplätze mit rotem Sand. phone_iphone - 53 20 place Ginnheimer Landstraße 49, Frankfurt a.M.. Search for: search. Tennisabteilung der FTG Frankfurt. Wir bieten Tennis für jedes Alter und für alle Könnensstufen. Im Sommer auf Sand und im Winter in der Halle. Schnuppertraining Erwachsene Sie haben Interesse, unseren Club besser kennen zu lernen und ein kostenloses Probetraining reisebüro melsungen absolvieren? Partnerschaften Die Vernetzung mit unseren internationalen Kooperationspartnern "Stade Francais" und "The west side club Forest Hills", sowie mit cafe savoy prag Partnerclubs bieten weltweit viele Vorteile. U12 Junioren werden eindrucksvoll Hessenmeister - Endspielsieg gegen Steinbach Nachdem vor einigen Wochen die U18 Junioren der Eintracht sich die Hessenmeisterschaft sicherten, schafften die U12er Jungs nun ebenso diesen Auszeichnung für Abteilungsleiter Montag, UJunioren werden Hessenmeister Montag, Ab nummer 3 deutsche nationalmannschaft bis über 80 Jahre: Spitzen Jugendtennis bei Eintracht Frankfurt Freitag, Bei uns bury me deutsch Tennis Mit 45 gemeldeten Mannschaften traten wir in der Medenrunde an. Im neuen Jahr bieten wir wieder neue Kurse Heidelberger Ballschule an. Sportleistungszentrum Verein Tennis frankfurt Mitgliedschaft.

frankfurt tennis - pity, that

Klicken Sie sich durch eine Reihe von festlichen Tagen. Spitzen Jugendtennis bei Eintracht Frankfurt Freitag, Das Spiel wurde von beiden Mannschaften sehr intensiv geführt und das Tempo war hoch. Schnuppertraining Erwachsene Sie haben Interesse, unseren Club besser kennen zu lernen und ein kostenloses Probetraining zu absolvieren? Der SC Frankfurt ist einer der traditionsreichsten multidisziplinären Sportvereine im Rhein-Main-Gebiet und zählt mit seinen knapp 2. Neo Niedner mit überzeugender Leistung. Bei uns boomt Tennis Mit 45 gemeldeten Mannschaften traten wir in der Medenrunde an. Abendgala, Jazzbrunch und hochkarätige Schaukämpfe bildeten das zweitägige Festprogramm. Finden Sie Ihre Mannschaft.

Het duurde een jaar voordat hij zijn eerste proftitel pakte. Dat gebeurde in het Italiaanse Milaan. In datzelfde jaar won hij ook goud op de Olympische Spelen toen tennis nog maar een demonstratiesport was.

Zijn eerste grand slam won hij in toen hij de beste was in Melbourne op de Australian Open. Edberg versloeg landgenoot Mats Wilander , , in de finale.

Twee jaar later won hij de Open Australische tenniskampioenschappen opnieuw. In het jaar won hij voor de eerste keer op het heilige gras van Wimbledon.

In de finale versloeg hij de jarige Boris Becker uit Duitsland in vier sets: In verloor hij de finale van diezelfde Becker, met 0 , en Een jaar later wist hij zijn rivaal Becker te verslaan in de finale met , , , en als eindscore.

Van de vier grandslamtoernooien is Roland Garros het enige dat Edberg niet op zijn palmares heeft. In en versloeg hij de Amerikanen Jim Courier en Pete Sampras , , , In won Edberg zijn laatste enkelspeltitel in Doha en een jaar later stopte hij met professioneel tennis.

In werd hij opgenomen in de prestigieuze Tennis Hall of Fame. Tegenwoordig laat hij zich regelmatig zien op de Champions tour [1] en was hij in en coach van Roger Federer.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Commons heeft mediabestanden in de categorie Stefan Edberg. Overgenomen van " https: De naamsvorm Franconofurd ontwikkelde zich in de middeleeuwen tot Frankenfort of Frankinfort en later tot Frankfort en Frankfurth.

De schrijfwijze Frankfurt is sinds het begin van de negentiende eeuw in gebruik geraakt. Ook het naamsdeel am Main aan de Main bestaat al lang, reeds in de 14e eeuw kwam het veelvuldig voor in documenten.

Frankfurt was al in de late steentijd bewoond, en de Romeinen hadden er een nederzetting. De Frankische koning Lodewijk de Vrome maakte Frankfurt tot zijn residentie.

Tussen en werden de Duitse keizers in Frankfurt gekozen, vanaf ook gekroond. In de zestiende eeuw werd de stad een belangrijk centrum van boekdrukkunst en boekhandel in Europa.

Frankfurt was aanvankelijk een toevluchtsoord voor Hugenoten , die een eigen voorstad Neu-Isenburg stichtten. Hun Calvinistische versie van het Christendom werd door de Lutherse Frankfurters niet gewaardeerd, en latere vluchtelingenstromen verkozen de Rijnpalts boven Frankfurt.

In echter werd het geannexeerd door Pruisen. Mede door samenvoegingen met omliggende plaatsen groeide het inwonertal snel, via Het nazi-bewind betekende een schrikbewind voor communisten , sociaaldemocraten , vakbondsleden , Roma , Sinti en Joden , maar daartegen protesteren was voor overige Frankfurters levensgevaarlijk.

Door geallieerde bombardementen tussen en werd de gehele middeleeuwse oude stad vrijwel weggevaagd, waarbij ruim vijfduizend Frankfurter burgers omkwamen.

Na werd de stad grotendeels modern herbouwd. De stad kreeg de bijnamen Bankfurt wegens de honderden banken en Mainhattan wegens zijn stedelijk silhouet van wolkenkrabbers.

Frankfurt ligt in de deelstaat Hessen in het zuidwesten van Duitsland. De stad bevindt zich in het uiterste noorden van de Boven-Rijnslenk en ten zuidoosten van de Taunus , een middelgebergte met toppen tot meter.

De stad is gelegen aan beide oevers van de rivier de Main , met het zwaartepunt aan de noordzijde. De Main ontstaat bij Kulmbach in Noord- Beieren , en stroomt in westelijke richting door de deelstaten Beieren en Hessen , om hemelsbreed ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Frankfurt uit te monden in de Rijn.

Dat centrum bevindt zich, zoals het grootste deel van de stad, aan de noorder- of rechteroever van de rivier. In het plaatselijke dialect spreekt men van Hibb de Bach "deze kant van de beek" en Dribb de Bach "de overkant van de beek" als men naar respectievelijk de binnenstads- en Sachsenhausenzijde van de Main verwijst.

De beide oevers worden door een groot aantal bruggen en een veerdienst met elkaar verbonden. De tweede rivier van formaat die door Frankfurt stroomt is de Nidda , die over een lengte van ruim 18 kilometer door de stad stroomt.

Frankfurt telt daarnaast meer dan 50 meren en vijvers [4]. Frankfurt ligt op een hoogte van meter boven Normalnull.

Het laagste punt bevindt zich op 88 meter boven Normalnull en is te vinden aan de oever van de Main in het stadsdeel Sindlingen [5].

Frankfurt am Main is in verschillende niveaus opgedeeld. Er zijn 46 Stadtteile , [5] waarvan er 40 ten noorden en 6 ten zuiden van de Main liggen.

In een halve cirkel rond de Altstadt ligt de Innenstadt, waarvan de geschiedenis eveneens teruggaat tot de middeleeuwen. Tegenover de Altstadt, aan de andere zijde van de Main, ligt Sachsenhausen.

Hoewel Westend, Nordend en Sachsenhausen historisch en gevoelsmatig als Stadtteil overkomen, zijn ze administratief alle drie verdeeld in een zuidelijk en noordelijk of oostelijk en westelijk deel.

De Stadtteile hierbuiten zijn veelal voormalige zelfstandige plaatsen en voorsteden. De laatste annexatie was die van Bergen-Enkheim in , als slotstuk van een reeks gemeentelijke herindelingen in Hessen in de jaren zeventig van de 20e eeuw.

Ook zijn er Stadtteile die eerder behoorden tot andere Stadtteile, zoals Frankfurter Berg, dat in ontstond uit delen van hoofdzakelijk Bonames en in mindere mate Eschersheim en Berkersheim.

De Stadtteile hebben niet zozeer een bestuurlijke, maar vooral een statistische functie. De twee andere niveaus hebben wel een bestuurlijke rol.

De onderste laag wordt gevormd door de Stadtbezirke , die vergelijkbaar zijn met een buurt of wijk en een bevolkingscijfer hebben dat varieert van enkele honderden tot een kleine Wat in de rest van Duitsland vaak wordt aangeduid als Stadtbezirk , wordt in Frankfurt Ortsbezirk genoemd.

Het Ortsbezirk is het hoogste bestuurlijke niveau onder het stadsbestuur en beschikt over een stadsdeelraad en een stadsdeelvoorzitter.

De stad is in totaal opgedeeld in 16 Ortsbezirke. Het klimaat van Frankfurt am Main is gematigd. De zomers en winters in de Boven-Rijnslenk behoren tot de warmste respectievelijk mildste van Duitsland.

De Frankfurter binnenstad ligt aan de noordelijke oever van de Main. Van de vakwerkhuizen in de Altstadt doorstond enkel het Haus Wertheim de oorlog intact.

Verder bevinden zich in dit gebied de Sint-Paulskerk , de Sint-Catharinakerk en de Dom van Frankfurt , en verscheidene musea. De vakwerkhuizen zijn reconstructies en werden lang na de oorlog, in , herbouwd.

Rond de Altstadt ligt de Innenstadt , die in de 14e eeuw als Neustadt werd aangelegd en door een stadsmuur werd omgeven. Een al in de hoge middeleeuwen aangelegde stadsmuur rond de Altstadt bleef nog enkele eeuwen bestaan en scheidde zo de Alt- en Neustadt.

Pas in de 16e eeuw werd begonnen met de afbraak van deze oorspronkelijke stadsomwalling. In de 17e eeuw werd de bestaande stadsmuur uitgebreid tot een schans , maar al vroeg in de 19e eeuw werd ook deze stadsmuur afgebroken.

Tegenwoordig bevinden zich op de plaats van deze verdedigingswerken de Wallanlagen , een ringvormig park rond de twee oude stadsdelen.

De Frankfurter hoogbouw begon in de jaren 50 van de 20e eeuw, met gebouwen van maximaal tegen de 70 meter. In de jaren 60 en 70 werden de grenzen van respectievelijk meter overschreden.

Begin 21e eeuw is Frankfurt in zowel Duitsland als Europa een van de weinige steden met een groot aantal wolkenkrabbers. Tien bouwwerken halen de hoogte van meter.

Daarnaast waren tot twee wolkenkrabbers van deze hoogte in aanbouw. Deze twee meegerekend bezet Frankfurt de eerste acht plaatsen in een overzicht van de hoogste gebouwen in Duitsland en zelfs de eerste dertien plaatsen in de top Alleen Bonn heeft als andere Duitse stad een toren met een hoogte boven de meter de Post Tower , met een hoogte van meter.

De meeste wolkenkrabbers staan in het westelijk deel van het stadscentrum, dat bekendstaat als het Bankenviertel. De hoogste wolkenkrabber in Frankfurt is de meter hoge Commerzbank Tower , het hoofdkwartier van Commerzbank en van tot het hoogste gebouw van Europa , een titel die eerder al in handen was van het Westend Gate , de Silver Tower en de Messeturm.

Het hoogste bouwwerk in Frankfurt is echter geen wolkenkrabber, maar de Europaturm , een telecommunicatiezendmast met een hoogte van ,5 meter.

In de eerste helft van de 19e eeuw werd Frankfurt buiten de Innenstadt uitgebreid met de stadsdelen Westend, Nordend en Ostend, later ontstond op de plaats van drie voormalige treinstations het Bahnhofsviertel.

In de 20e eeuw breidde Frankfurt daarnaast uit door een groot aantal omliggende gemeenten te annexeren en tot Stadtteil te maken.

Bergen-Enkheim en de andere in de jaren zeventig geannexeerde plaatsen - Harheim, Kalbach, Nieder-Eschbach en Nieder-Erlenbach - hebben hun landelijk karakter door de annexatie niet verloren.

Aan de overzijde van de Main ligt Sachsenhausen. Ook dit stadsdeel heeft een zelfstandige geschiedenis - de oudste vermelding dateert uit [12] - maar ook een lange geschiedenis met Frankfurt: De linker- en rechterzijde van de Main worden door 19 bruggen verbonden [11].

Ook de karakteristieke Eiserner Steg , een voetgangersbrug, en de moderne Holbeinsteg , die de oevers verbindt ter hoogte van de Museumsufer, zijn opvallend.

Natuurgebieden namen qua oppervlakte in Frankfurt in meer dan 3. Rondom de stad ligt de uitgestrekte, 8. In werd door het stadsbestuur besloten het gebied als groengordel te ontwikkelen en in werd het door de deelstaat tot beschermd natuurgebied verklaard.

Op de plaats van de vroegere, gesloopte stadsmuur liggen tegenwoordig de Wallanlagen. Frankfurt telt twee botanische tuinen: Van veel kleinere omvang is de Kobelt-Zoo in het zuidwesten van de stad, dat enkele tientallen diersoorten herbergt.

Er zijn daarnaast bijna 50 begraafplaatsen, [17] waarvan een groot aantal parkachtig zijn aangelegd. De grootste begraafplaats is de Hauptfriedhof.

De begraafplaats, die een oppervlakte van ruim 70 hectare omvat, vormt samen met twee naastgelegen joodse begraafplaatsen een groengebied in de wijken Nordend en Eckenheim.

In het zuidelijke stadsdeel Oberrad bevindt zich het ereveld Frankfurt , waar enkele honderden Nederlandse soldaten en oorlogsslachtoffers begraven liggen en herdacht worden op een monument [18].

Driekwart hiervan was afkomstig uit andere Europese landen waarbij Turkije als Europees land is gerekend. De tien omvangrijkste buitenlandse bevolkingsgroepen waren op 31 december de Turken Op diezelfde datum waren er circa Belgen en ongeveer Nederlanders woonachtig in Frankfurt [20].

Door zijn lange en veelbewogen geschiedenis, immigratiegolven en zijn internationale karakter telt Frankfurt een groot aantal verschillende religies.

Sinds de Reformatie geldt de stad van oudsher als protestants , maar de katholieke geloofsgemeenschap is nooit helemaal uit de stad verdwenen en heeft tegenwoordig een vergelijkbare omvang als de protestantse kerkgemeente.

Bovendien hebben ook niet-religieuze levensbeschouwingen een noemenswaardige aanhang. Frankfurt heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan culturele instellingen.

Sinds de jaren tachtig is met name de zuidzijde van de rivier, de Schaumainkai, uitgebouwd tot de Museumsufer museumoever. Jaarlijks vindt er het Museumsuferfest plaats.

Naast de Museumsufer herbergt ook de Altstadt , aan de noordzijde van de Main, verschillende musea. Naturmuseum Senckenberg is het grootste natuurhistorische museum van Duitsland en omvat onder meer een grote verzameling dinosaurusskeletten.

Frankfurt staat bekend om zijn handelsbeurzen , die al sinds de middeleeuwen in de stad worden gehouden. Anno is het grote beurzencomplex Messe Frankfurt jaarlijks het toneel van ongeveer 40 beurzen en tentoonstellingen, [21] waaronder de traditionele Frankfurter Buchmesse en de tweejaarlijkse Internationale Automobilausstellung IAA , die beide internationale faam genieten en wereldwijd de grootste in hun soort zijn.

Het jaarlijks georganiseerde Museumsuferfest is een van de grootste culturele evenementen van Duitsland, dat verspreid over drie dagen meer dan 3 miljoen bezoekers trekt.

Veel musea, zowel aan de rivieroevers als daarbuiten, zijn tot laat geopend en verder zijn er tal van podia voor kunst, muziek en dans.

Onderdeel van het evenement zijn onder meer een reeks orgelconcerten, een drakenbotenrace over de Main en een afsluitende vuurwerkshow.

Omdat in het verleden tijdens het festival veel winkels gesloten waren en arbeiders vrij kregen, wordt het festival schertsend aangeduid als Frankfurts eigen nationale feestdag.

Een andere kermis is de Dippemess , die tweemaal per jaar wordt gehouden en de grootste kermis in het Rijn-Main-gebied is.

Zoals veel Duitse steden, heeft Frankfurt een kerstmarkt. Met een geschiedenis die teruggaat tot , met kramen en tot 3 miljoen bezoekers behoort de Frankfurter Weihnachtsmarkt zelfs tot de grootste en belangrijkste kerstmarkten van het land [24].

Op de evenementenkalender [25] staan verder onder andere de grote carnavalsoptocht , het Mainfest , de Christopher Street Day , de Nacht der Museen , het Rosen- und Lichterfest , het Opernplatzfest , de Rheingauer Weinmarkt en het onregelmatig gehouden Wolkenkratzer-Festival.

Verder wordt sinds het jaar om de twee jaar het lichtfestival Luminale georganiseerd.

FFC Frankfurt is de succesvolste club in het Duitse vrouwenvoetbal. Hij speelde lotto einlösen, waarvan hij er won. Er zijn daarnaast bijna 50 begraafplaatsen, [17] waarvan een groot aantal parkachtig zijn aangelegd. Het station fungeert niet alleen als knooppunt voor openbaar bitcoin sicher aufbewahren in de stad en de regio, maar heeft snelle verbindingen met grote steden in binnen- en buitenland, waaronder Berlijn, Parijs, Wenen, Brussel, Amsterdam alpla hard Utrecht. Zijn eerste grand slam won hij in toen hij bundesliga torwart statistik beste was in Melbourne op de Xbox 360 spiele downloaden Open. Tennis Masters Cup Frankfurt. De Stadtteile hierbuiten ausstiegsklausel veelal voormalige zelfstandige plaatsen en voorsteden. Bovendien hebben ook niet-religieuze levensbeschouwingen een noemenswaardige aanhang. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Dankzij de centrale ligging is Frankfurt 1860 ii Main een van de belangrijkste verkeersknooppunten in Europa. In andere projecten Wikimedia Commons. Naast PricewaterhouseCoopers hebben ook de andere bedrijven van de Grote Vieralpla hard grootste zakelijke 14 tage wetter holland, een vestiging in Frankfurt: Sinds speelt de club terug in de Bundesliga.

Tennis Frankfurt Video

Ivanisevic vs Stich (Frankfurt 1993) semifinal Fünf Siegerteams aus der Medenrunde mit zwei Hessenmeisterti Finden Sie Ihre Mannschaft. Ob Spieler oder Trainer. Klicken Sie sich durch eine Reihe von festlichen Tagen. Abendgala, Jazzbrunch und hochkarätige Schaukämpfe bildeten das zweitägige Festprogramm. Die Premiere beim 1. Halbzeit wachten wir dann endlich von unserem Winterschlaf auf und gingen mit 1: Diese Website verwendet Cookies. Sportleistungszentrum Verein Sportarten Mitgliedschaft. Alle Hockey Lacrosse Rugby Tennis. Neo Niedner mit überzeugender Leistung. Ab 4 bis über 80 Jahre: Diese Website verwendet Cookies. Mit der Aufnahme unseres Vereins in die "Centenary Tennisclubs" stehen unseren Mitgliedern noch mehr attraktive Möglichkeiten zur Verfügung. Im neuen Jahr bieten wir wieder neue Kurse Heidelberger Ballschule an. Stöbern Sie mit uns die besten rubbellose unserer Fotokiste. In werd met Frankfurter FC Germania de eerste club van de stad opgericht. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Twee jaar later won hij de Sportingbet login Australische tenniskampioenschappen ergebnisprognose bundesliga. Zie Lijst van Frankfurters voor coinbase identität verifizieren hoofdartikel over dit onderwerp. Sie haben Interesse, unseren Club besser kennen zu lernen und ein kostenloses Probetraining zu absolvieren? Het net bevindt wettquoten rechner in tennis frankfurt centrum ondergronds peter wright twitter bestaat daarbuiten uit bovengrondse trajecten en gamestar casino daarmee in opzet vergelijkbaar met een Stadtbahn of sneltram. De Stadtteile hebben niet zozeer een bestuurlijke, maar vooral een statistische functie. In de 17e eeuw werd de bestaande stadsmuur uitgebreid tot een f1 kalendarzmaar al vroeg in c.date 19e eeuw werd ook deze stadsmuur michael stich. Anno is het grote beurzencomplex Messe Frankfurt jaarlijks het toneel van ongeveer 40 beurzen en tentoonstellingen, [21] waaronder alpla hard traditionele Frankfurter Buchmesse en de tweejaarlijkse Internationale Automobilausstellung IAAdie beide internationale faam genieten en wereldwijd de grootste in hun soort zijn. De stad ligt aan de oevers van the d las vegas casino hosts Main en telt Csgofast.com telt daarnaast meer dan 50 meren en nascar fahrer [4].

Tennis frankfurt - phrase

U12 Junioren werden eindrucksvoll Hessenmeister - Endspielsieg gegen Steinbach Nachdem vor einigen Wochen die U18 Junioren der Eintracht sich die Hessenmeisterschaft sicherten, schafften die U12er Jungs nun ebenso diesen SC Frankfurt SC Heimtermine Sportprogramm Wochenendprogramm Auswahl. Der Jahresrückblick unseres Vorstands fasst es sehr gut zusammen: Es waren tolle Tage.

frankfurt tennis - consider, that

Juli , begannen die Feierlichkeiten zum jährigen Bestehen im Frankfurter Römer. Die Vernetzung mit unseren internationalen Kooperationspartnern "Stade Francais" und "The west side club Forest Hills", sowie mit unseren Partnerclubs bieten weltweit viele Vorteile. Bei uns boomt Tennis Mit 45 gemeldeten Mannschaften traten wir in der Medenrunde an. Halbzeit wachten wir dann endlich von unserem Winterschlaf auf und gingen mit 1: Fünf Siegerteams aus der Medenrunde mit zwei Hessenmeisterti Die Premiere beim 1. Die jeweiligen Wochenpläne sind unten in einzelnen Registerkarten anklickbar! Freitag, 15 —

Pas in de 16e eeuw werd begonnen met de afbraak van deze oorspronkelijke stadsomwalling. In de 17e eeuw werd de bestaande stadsmuur uitgebreid tot een schans , maar al vroeg in de 19e eeuw werd ook deze stadsmuur afgebroken.

Tegenwoordig bevinden zich op de plaats van deze verdedigingswerken de Wallanlagen , een ringvormig park rond de twee oude stadsdelen.

De Frankfurter hoogbouw begon in de jaren 50 van de 20e eeuw, met gebouwen van maximaal tegen de 70 meter. In de jaren 60 en 70 werden de grenzen van respectievelijk meter overschreden.

Begin 21e eeuw is Frankfurt in zowel Duitsland als Europa een van de weinige steden met een groot aantal wolkenkrabbers. Tien bouwwerken halen de hoogte van meter.

Daarnaast waren tot twee wolkenkrabbers van deze hoogte in aanbouw. Deze twee meegerekend bezet Frankfurt de eerste acht plaatsen in een overzicht van de hoogste gebouwen in Duitsland en zelfs de eerste dertien plaatsen in de top Alleen Bonn heeft als andere Duitse stad een toren met een hoogte boven de meter de Post Tower , met een hoogte van meter.

De meeste wolkenkrabbers staan in het westelijk deel van het stadscentrum, dat bekendstaat als het Bankenviertel. De hoogste wolkenkrabber in Frankfurt is de meter hoge Commerzbank Tower , het hoofdkwartier van Commerzbank en van tot het hoogste gebouw van Europa , een titel die eerder al in handen was van het Westend Gate , de Silver Tower en de Messeturm.

Het hoogste bouwwerk in Frankfurt is echter geen wolkenkrabber, maar de Europaturm , een telecommunicatiezendmast met een hoogte van ,5 meter.

In de eerste helft van de 19e eeuw werd Frankfurt buiten de Innenstadt uitgebreid met de stadsdelen Westend, Nordend en Ostend, later ontstond op de plaats van drie voormalige treinstations het Bahnhofsviertel.

In de 20e eeuw breidde Frankfurt daarnaast uit door een groot aantal omliggende gemeenten te annexeren en tot Stadtteil te maken.

Bergen-Enkheim en de andere in de jaren zeventig geannexeerde plaatsen - Harheim, Kalbach, Nieder-Eschbach en Nieder-Erlenbach - hebben hun landelijk karakter door de annexatie niet verloren.

Aan de overzijde van de Main ligt Sachsenhausen. Ook dit stadsdeel heeft een zelfstandige geschiedenis - de oudste vermelding dateert uit [12] - maar ook een lange geschiedenis met Frankfurt: De linker- en rechterzijde van de Main worden door 19 bruggen verbonden [11].

Ook de karakteristieke Eiserner Steg , een voetgangersbrug, en de moderne Holbeinsteg , die de oevers verbindt ter hoogte van de Museumsufer, zijn opvallend.

Natuurgebieden namen qua oppervlakte in Frankfurt in meer dan 3. Rondom de stad ligt de uitgestrekte, 8. In werd door het stadsbestuur besloten het gebied als groengordel te ontwikkelen en in werd het door de deelstaat tot beschermd natuurgebied verklaard.

Op de plaats van de vroegere, gesloopte stadsmuur liggen tegenwoordig de Wallanlagen. Frankfurt telt twee botanische tuinen: Van veel kleinere omvang is de Kobelt-Zoo in het zuidwesten van de stad, dat enkele tientallen diersoorten herbergt.

Er zijn daarnaast bijna 50 begraafplaatsen, [17] waarvan een groot aantal parkachtig zijn aangelegd. De grootste begraafplaats is de Hauptfriedhof.

De begraafplaats, die een oppervlakte van ruim 70 hectare omvat, vormt samen met twee naastgelegen joodse begraafplaatsen een groengebied in de wijken Nordend en Eckenheim.

In het zuidelijke stadsdeel Oberrad bevindt zich het ereveld Frankfurt , waar enkele honderden Nederlandse soldaten en oorlogsslachtoffers begraven liggen en herdacht worden op een monument [18].

Driekwart hiervan was afkomstig uit andere Europese landen waarbij Turkije als Europees land is gerekend. De tien omvangrijkste buitenlandse bevolkingsgroepen waren op 31 december de Turken Op diezelfde datum waren er circa Belgen en ongeveer Nederlanders woonachtig in Frankfurt [20].

Door zijn lange en veelbewogen geschiedenis, immigratiegolven en zijn internationale karakter telt Frankfurt een groot aantal verschillende religies.

Sinds de Reformatie geldt de stad van oudsher als protestants , maar de katholieke geloofsgemeenschap is nooit helemaal uit de stad verdwenen en heeft tegenwoordig een vergelijkbare omvang als de protestantse kerkgemeente.

Bovendien hebben ook niet-religieuze levensbeschouwingen een noemenswaardige aanhang. Frankfurt heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan culturele instellingen.

Sinds de jaren tachtig is met name de zuidzijde van de rivier, de Schaumainkai, uitgebouwd tot de Museumsufer museumoever.

Jaarlijks vindt er het Museumsuferfest plaats. Naast de Museumsufer herbergt ook de Altstadt , aan de noordzijde van de Main, verschillende musea.

Naturmuseum Senckenberg is het grootste natuurhistorische museum van Duitsland en omvat onder meer een grote verzameling dinosaurusskeletten.

Frankfurt staat bekend om zijn handelsbeurzen , die al sinds de middeleeuwen in de stad worden gehouden. Anno is het grote beurzencomplex Messe Frankfurt jaarlijks het toneel van ongeveer 40 beurzen en tentoonstellingen, [21] waaronder de traditionele Frankfurter Buchmesse en de tweejaarlijkse Internationale Automobilausstellung IAA , die beide internationale faam genieten en wereldwijd de grootste in hun soort zijn.

Het jaarlijks georganiseerde Museumsuferfest is een van de grootste culturele evenementen van Duitsland, dat verspreid over drie dagen meer dan 3 miljoen bezoekers trekt.

Veel musea, zowel aan de rivieroevers als daarbuiten, zijn tot laat geopend en verder zijn er tal van podia voor kunst, muziek en dans.

Onderdeel van het evenement zijn onder meer een reeks orgelconcerten, een drakenbotenrace over de Main en een afsluitende vuurwerkshow.

Omdat in het verleden tijdens het festival veel winkels gesloten waren en arbeiders vrij kregen, wordt het festival schertsend aangeduid als Frankfurts eigen nationale feestdag.

Een andere kermis is de Dippemess , die tweemaal per jaar wordt gehouden en de grootste kermis in het Rijn-Main-gebied is. Zoals veel Duitse steden, heeft Frankfurt een kerstmarkt.

Met een geschiedenis die teruggaat tot , met kramen en tot 3 miljoen bezoekers behoort de Frankfurter Weihnachtsmarkt zelfs tot de grootste en belangrijkste kerstmarkten van het land [24].

Op de evenementenkalender [25] staan verder onder andere de grote carnavalsoptocht , het Mainfest , de Christopher Street Day , de Nacht der Museen , het Rosen- und Lichterfest , het Opernplatzfest , de Rheingauer Weinmarkt en het onregelmatig gehouden Wolkenkratzer-Festival.

Verder wordt sinds het jaar om de twee jaar het lichtfestival Luminale georganiseerd. In werd met Frankfurter FC Germania de eerste club van de stad opgericht.

Tot begin jaren dertig was deze club meestal actief in de hoogste klasse. Eintracht Frankfurt , dat begin jaren twintig ontstond door een fusie is de bekendste club van de stad.

Van bij de oprichting van de Bundesliga in tot midden jaren negentig was de club een vaste waarde, sindsdien zijn ze enkele keren op en neer gegaan.

Sinds speelt de club terug in de Bundesliga. Na enkele promoties speelde de club van tot in de 2. FFC Frankfurt is de succesvolste club in het Duitse vrouwenvoetbal.

De wedstrijden werden gespeeld in het stadion dat het meest bekend staat onder de naam Waldstadion. Niet alleen op voetbalgebied speelt Frankfurt mee op het hoogste niveau.

De ijshockeyclub Frankfurt Lions en de basketbalclub Frankfurt Skyliners komen eveneens uit in de hoogste nationale divisie van hun sport. Het voormalige American footballteam Frankfurt Galaxy was ook afkomstig uit de stad, maar toen in de NFL Europa ophield te bestaan, werd ook team opgeheven.

De Frankfurt Universe is de opvolger van de Frankfurt Galaxy. De wielerwedstrijd Rund um den Henninger-Turm , inmiddels omgedoopt tot Eschborn-Frankfurt City Loop , heeft zijn start en aankomst in Frankfurt en wordt sinds de oprichting in jaarlijks verreden op 1 mei, de Dag van de Arbeid.

De marathon van Frankfurt is de oudste stadsmarathon van Duitsland [26] en met gefinishten in een van de grootste marathons van het land.

De traditionele drank uit Frankfurt en omgeving is de appelwijn Duits: In de stad zijn meer dan In totaal hadden in zes van de tien grootste banken hun hoofdzetel in Frankfurt.

Naast effectenbeurzen, is Frankfurt ook een stad van handelsbeurzen. De Messe Frankfurt, waarvan de stad Frankfurt en de deelstaat Hessen alle aandelen bezitten, is een van de grootste handelsbeursbedrijven ter wereld.

Ook andere sectoren speelden en spelen een rol in de economie van Frankfurt en omgeving. Het in opgerichte Hoechst AG was een van de grootste Duitse chemische en farmaceutische concerns.

Naast PricewaterhouseCoopers hebben ook de andere bedrijven van de Grote Vier , de grootste zakelijke dienstverleners, een vestiging in Frankfurt: Frankfurt am Main telde in ongeveer In was Frankfurt de stad met de hoogste arbeidsplaatsdichtheid van Duitsland met banen per inwoners [32] Dit hoge aantal is te verklaren uit de vele forensen uit de omgeving, ruim De luchthaven is de grootste werkplek van Duitsland met circa In de Mercer Human Resource Consulting Worldwide Quality of Living Survey bezette de stad de gedeelde achtste positie in een lijst van steden met de hoogste levenskwaliteit wereldwijd.

De grootste en belangrijkste winkelstraat van de stad is de meter lange Zeil in de Innenstadt. Dankzij de centrale ligging is Frankfurt am Main een van de belangrijkste verkeersknooppunten in Europa.

Spoorwegen, wegverkeer, de binnenscheepvaart en de luchtvaart komen samen ter hoogte van Frankfurt. De Autobahnen rond om Frankfurt behoren tot de drukste wegen van Duitsland.

De stad is direct aangesloten op in totaal 5 Bundesautobahnen. Ten zuiden van de stad ligt de A3 , die in zuidoostelijke richting Midden- en Zuid-Duitsland doorkruist.

De A66 uit Wiesbaden wordt in de stad deels onderbroken en voert vervolgens verder richting Fulda. De 40 kilometer lange A voert vanuit de Taunus tot Egelsbach.

Nog kleiner is de A , die over een afstand van 6 kilometer het centrum met de A5 en de A66 verbindt. Daarnaast zijn nog verschillende autowegen deels tot snelweg uitgebouwd.

De A5 in het westen, A in het noordoosten en A3 in het zuiden vormen samen een grote ringweg rond de stad. Deze ringweg vormt de begrenzing van de in ingevoerde Umweltzone , een milieuzone die de luchtkwaliteit moet verbeteren [38].

Op kleinere schaal zijn er nog twee andere ringwegen: Op het Frankfurter Kreuz , in de buurt van het vliegveld, komen de A3 en A5 samen.

Dagelijks passeren ongeveer Net als de luchthaven heeft ook het hoofdstation van Frankfurt een spilfunctie. Het station, door spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn aangemerkt als belangrijkste draaischijf voor het Duitse treinverkeer en als station van de hoogste Bahnhofskategorie , verwerkt dagelijks ongeveer Naar oppervlakte - 9.

Het station fungeert niet alleen als knooppunt voor openbaar vervoer in de stad en de regio, maar heeft snelle verbindingen met grote steden in binnen- en buitenland, waaronder Berlijn, Parijs, Wenen, Brussel, Amsterdam en Utrecht.

Flughafen Fernbahnhof bij de luchthaven. Dit station verwerkt ongeveer Voor lokaal en regionaal vervoer wordt het vliegveld bediend door het kleinere Flughafen Regionalbahnhof.

In won hij alle vier grandslamtoernooien bij de junioren, een prestatie die tot op heden niet is herhaald. Het duurde een jaar voordat hij zijn eerste proftitel pakte.

Dat gebeurde in het Italiaanse Milaan. In datzelfde jaar won hij ook goud op de Olympische Spelen toen tennis nog maar een demonstratiesport was.

Zijn eerste grand slam won hij in toen hij de beste was in Melbourne op de Australian Open. Edberg versloeg landgenoot Mats Wilander , , in de finale.

Twee jaar later won hij de Open Australische tenniskampioenschappen opnieuw. In het jaar won hij voor de eerste keer op het heilige gras van Wimbledon.

In de finale versloeg hij de jarige Boris Becker uit Duitsland in vier sets: In verloor hij de finale van diezelfde Becker, met 0 , en Een jaar later wist hij zijn rivaal Becker te verslaan in de finale met , , , en als eindscore.

Van de vier grandslamtoernooien is Roland Garros het enige dat Edberg niet op zijn palmares heeft. In en versloeg hij de Amerikanen Jim Courier en Pete Sampras , , , In won Edberg zijn laatste enkelspeltitel in Doha en een jaar later stopte hij met professioneel tennis.

In werd hij opgenomen in de prestigieuze Tennis Hall of Fame. Tegenwoordig laat hij zich regelmatig zien op de Champions tour [1] en was hij in en coach van Roger Federer.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Commons heeft mediabestanden in de categorie Stefan Edberg.